Alaine – Ideje a meghalásnak – Markó-Valentyik Anna a Soltis Lajos Színházban vendégszerepel

2019 október 08. kedd, 13:56

Polcz Alaine szövegei, Karády Katalin dalai, valamint egy különleges művészi forma a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, Markó-Valentyik Anna legújabb szóló előadásában. A győri Vaskakas Bábszínház vendégjátékára október 12-én kerül sor Celldömölkön.

Az alkotók ajánlója:

„Hány évesnek érzem magam? A legtöbben azt mondják, hogy nem öregszenek lélekben. Egy barátnőm mondta volt, hogy olyan szörnyű nekem egy öregasszonnyal együtt élni. Mondom, de hát egyedül élsz! Azt mondja, de magammal. Van az emberben egy ilyen különös kettősség, nem mindenkinél, de nagyon sokan mondják, hogy belülről fiatalabbnak érzik magukat.”

Markó-Valentyik Anna / Fotó: vaskarika.hu

Egy huszonéves színésznő és egy nyolcvanéves báb. Ketten, mégis egyedül – egyedül, mégis ketten. Ötvenpercnyi megrázóan egyszerű közlés az elkerülhetetlenről. Mert mindennek rendelt ideje van. A meghalásnak is.

Polcz Alaine szövegei, Karády Katalin dalai, valamint egy különleges művészi forma a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, Markó-Valentyik Anna legújabb szóló előadásában.

Játssza: Markó-Valentyik Anna. Polcz Alaine szövegeiből szerkesztette: Markó-Valentyik Anna. Dramaturg: Nagy Orsolya. Zene: Borlai Gergő, Kákonyi Árpád. Zenei vezető: Kákonyi Árpád. Báb: Hoffer Károly, Palya Gábor, Raffai Péter. Rendező-koreográfus: Ladányi Andrea. Produkciós vezető: Markó Róbert. Támogatók: EMMI, Nemzeti Kulturális Alap, Vaskakas Bábszínház.

2019. október 12. 19:00
Soltis Lajos Színház
JEGYFOGLALÁS: 06-20-5357-636
Az előadást 14 éven felülieknek ajánlják!