Önálló társulata lesz a Váci Dunakanyar Színháznak

2019 október 11. péntek, 6:30

Önálló társulata lesz a következő évadtól a Váci Dunakanyar Színháznak – jelentette be Fördős Attila polgármester.

A 2020/2021-es évadtól a színház így már nem befogadószínházként, hanem önálló társulattal működik. Fördős Attila hozzátette, hogy a Váci Dunakanyar Színház a jövőben is teret ad más társulatok produkcióinak.

Kis Domonkos Márk, a színház igazgatója arról beszélt, hogy nemzetközi turnéra indul a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi, amely fődíjat nyert nemrég a breszti 24. Belaja Vezsa Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Hozzátette, hogy a Csehov-előadást a díjnak köszönhetően meghívták egyebek mellett Moszkvába, Kijevbe, Odesszába, Ungvárra, Vilniusba, Sziktivkarba, Szatmárnémetibe, New Yorkba és Tokióba is.

Az esküvőtől válóperig c. előadás csapata

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 5 millió forinttal támogatja a produkció külföldi bemutatását.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a város országgyűlési képviselője hangsúlyozta: amit a Váci Dunakanyar Színházelért, nemzetközi szinten is megállja a helyét. Hozzáétette: ezt azért is fontos tudatosítanunk magunkban, mert mi, magyarok sokszor azt gondoljuk, hogy a sorok közepén vagy a végén lenne a helyünk, pedig sokszor a teljesítményünk alapján a sorok elejére kellene ülnünk. 

A Váci Dunakanyar Színház egy amatőr színjátszó csoportból nőtte ki magát. Az elmúlt években a város rendelkezésükre bocsátotta a régi mozi épületét, amelye tavaly 345 millió forint kormányzati támogatásból újult meg teljes körűen.