Tetrisz-kihívás – A tatabányai színház megmutatja mi kell egy Pintér-darabhoz

2019 október 13. vasárnap, 9:36

Hetek óta lázban tartja a világot a Tetrisz-kihívás, melyhez számos magyar szervezet is csatlakozott, köztük a rendőrség, a vízimentők, a katasztrófavédelem, a légimentők és a mentőszolgálat.

A Szutyok csapata

A résztvevők szó szerint kipakolták a munkájukhoz szükséges kellékeket, majd a közösségi oldalukon mutatták meg az eredményt.

A hazai színházak közül a Jászai Mari Színház társulata az első, amely részt vesz a kihívásban és Facebook oldalán szombati premierük, Pintér Béla Szutyok című tragikomédiája kapcsán kipakolt.

Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház igazgatója a kihívásról elmondta: „Látva azt az utat, amit a Tetrisz-kihívás eddig bejárt, jutott az eszembe, miért ne csinálhatnánk ezt meg mi is, miért ne mutathatnánk meg kicsit másképp, belülről a színház világát és azt, hogy ezekben a napokban éppen Pintér Béla Szutyok című darabjára készülünk. A fő cél természetesen az volt, hogy aki megnézi ezt a képet, lássa, milyen hihetetlenül összetett az a munka, ami egy-egy előadás létrehozásakor zajlik. Arról nem is beszélve, mennyi ember erőfeszítése kell ahhoz, hogy este felmehessen a függöny. Reményeim szerint a kihívássorozatban minél több társulat részt vesz majd a közeljövőben.”

A szabályoknak megfelelően a Jászai Mari Színház megnevezte kihívottját, azaz azt a színházat, amelynek folytatni kell a kipakolást. A Katona József Színház elfogadta a kihívást…