Csúszik a kaposvári színház épületének átadása

2019 október 21. hétfő, 17:03

Két nappal a tervezett díszelőadás előtt bejelentették, nem készül el határidőre a Csiky Gergely Színház felújítása, így tovább csúszik az átadás – számolt be a Népszava.

Fotó: Varga György / MTI

Hétfőn a sonline.hu-n Fehér Euridiké, a színház marketingigazgatója elismerte, elmarad a nemzeti ünnepre tervezett díszelőadás, a városi programajánlóból pedig kiderül, az ünnepi műsornak a Szivárvány Kultúrpalota ad majd otthont. A marketingigazgató novemberi megnyitóról beszélt, a Népszava információ szerint a társulat vezetése 13-án szeretné tartani a díszbemutatót, ha ennél is később tudnák elkezdeni az évadot, veszélybe kerülnének a későbbi bemutatók.

A Csiky Gergely Színház felújítására 2015-ben, a Modern Városok Program keretében kapott 9 milliárd forintot Kaposvár. A munkálatok 2016 késő őszén kezdődtek meg, de már röviddel a kezdetek után kiderült, az eredetileg tervezett 2018. október 23-i díszelőadással egybekötött átadási ünnepségre biztosan nem készül el az épület.

A Népszava információ szerint a novemberi átadás is korai lenne, normális minőségben legalább az év végéig tartana a felújítás.

Forrás: Népszava