Dicső Dániel rendezésében mutatja be a Tótékat a Veres 1 Színház

2019 október 21. hétfő, 15:55

Az Örkény István művéből készült előadást október 26-án mutatják be Veresegyházán.

A Veres 1 Színház ajánlója:

Egyetlen levél! Egyetlen örömhír, amelyben Tóték frontkatona fia tudatja, hogy szeretett őrnagyát és annak lerongyolódott idegrendszerét a szülői házba küldi regenerálódni.

Elvárás csak alig – nem bírja a lármát, és nagyon érzékenyen reagál egyes szagokra – a család mégis megszállott alázattal vág bele az illusztris vendég fogadásába, hiszen tudják, tőle függ Gyula fiuk sorsa, hovatovább élete.

Azonban az őrnagy érkeztével a képtelen kívánságok sora csak szaporodik: és mert muszájról szó sincs, ennélfogva minden kötelező. Udvarias kíméletlenség és eszelős szolgalelkűség viadala költözik a hevenyészett idillbe.

De vajon mit tud a dolgok hiábavalóságáról a félhülye postás, Tót megveszekedett híve, aki kontrollálatlanul játszik a sürgönyökkel? Egyetlen levél! Egyetlen örömhír…

Szereplők: Mihályfi Balázs, Faragó András, Balázs Andrea, Csáki Edina, Mohai Tamás, Zorgel Enikő, Petridisz Hrisztosz, Janik László.

Rendezőasszisztens: Lekly-Kelemen Zsófia. Díszlet: Bátonyi György. Jelmez: Cselényi Nóra. Dramaturg: Deés Enikő. Rendező: Dicső Dániel.