Farkas vs Piroska – Szilágyi Bálint Nyíregyházán rendezett

2019 október 26. szombat, 15:37

A mese színpadi változatát október első felében mutatták be a Móricz Zsigmond Színházban.

Fotó: Trifonov Éva

Ajánló a darab elé:

Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek.

Fotó: Trifonov Éva

Például mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi van Piroska kosarában? Mi a Farkas kedvenc színe? Milyen virágokkal találkozik Piroska az erdőben? A virágok vajon miről énekelnek neki? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? Mi Piroska első szava, amikor meglátja a Vadászt? Mi az Anya első szava, amikor viszontlátja Piroskát? Kinek van több foga: a Nagymamának vagy a Farkasnak? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás. Expedíció. Felfedezőút. A világ fölmérése egy piros kislány kezét fogva. Mindenkinek, akinek valaha végig kellett menni egy sötét erdőn, egyedül.

Fotó: Trifonov Éva

Szilágyi Bálint bábrendezőként szerezte diplomáját 2017-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A legfiatalabb rendező korosztály egyik legkeresettebb, legígéretesebb tehetsége. Előadásainak különleges nyelvi és képi költészete élvezhető az általános iskolás elsős és nyolcadikos diákok részére egyaránt. Így a Piroska és a farkas általa készített, új színpadi változata reményeink szerint az évad egyik nagy közönség kedvence lesz kicsik és nagyok körében is.

Fotó: Trifonov Éva

Szereplők: Fodor Boglárka, Varga Kinga, Munkácsi Anita, Nyomtató Enikő, Jenei Judit, Horváth Réka, Georgita Máté Dezső, Koroknai Sándor, Gyuris Tibor, Osváth Judit.

Szerző: Grimm-testvérek. Színpadra alkalmazta: Szilágyi Bálint. Látványtervező: Márkus Sándor. Zeneszerző: Tallér Zsófia. Rendezőasszisztens: Rajkó Balázs. Rendező: Szilágyi Bálint.