Alföldi Róbert, Szirtes Tamás és Szente Vajk is rendez jövőre a Szegedi Szabadtérin

2019 november 22. péntek, 14:01

Közzétette hövő évi alkotóinak névsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok. Mások mellett Alföldi Róbert, Szirtes Tamás, Szente Vajk, és Harangozó Gyula rendezései ígérnek felejthetetlen nyári estéket a színház szerelmeseinek.


A 2020-as évadban legendás rockopera tér vissza több mint 30 év után magyarországi bemutatójának színhelyére a Dóm térre: a Jézus Krisztus Szupersztárt a Madách Színház társulatával, Szirtes Tamás rendezésében láthatja a közönség.

A jövő nyár várva-várt Shakespeare darabja, a Sok hűhó semmiért című komédia rendezésére Juronics Tamás kapott felkérést. A Szegedhez ezer szállal kötődő Kossuth-díjas koreográfus-rendezővel még zajlanak az egyeztetések, annyi azonban már most tudható, hogy grandiózus látványvilágot és sztárszereposztást képzel a Dóm térre.

Fotó: Dusha Béla

Visszatér a 2018-as évadban megkedvelt musical is, az Apáca show. A soul-és diszkódallamokkal fűszerezett darab a Szegedi Szabadtériről indult útjára a budapesti színházakba, és mindenhol elsöprő sikert aratott. A produkciót újra Szente Vajk állítja színpadra, aki a főszerepeket többek közt Sári Évinek, Alföldi Róbertnek, Feke Pálnak, Janza Katának és Csonka Andrásnak adta.

Händel fordulatos, humoros elemekkel teli operáját, az Agrippinát Pányik Tamás rendezésében és Pál Tamás vezényletével láthatja az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönsége, míg Moliére egyik legnépszerűbb, kacagtató komédiáját, az Úrhatnám polgárt Herczeg T. Tamás állítja színpadra.

A mi osztályunk című színmű vendégprodukcióját Béres Attila rendezi. A Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának a nyári színház már nem ismeretlen terep, legutóbbi rendezése a Vízkereszt, vagy amit akartok című fergeteges Shakespeare-vígjáték volt a Dóm téren.


A 2020-as bemutatók sorát a legendás musical klasszikus zárja majd augusztusába. Érdekesség, hogy 1965-ben először a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatta a hazai nagyközönség a West Side Story-t. Az azóta eltelt több mint 50 év alatt Leonard Bernstein nagyszabású, Hollywood aranykorát idéző, gyönyörű zenei világú, latin ritmusokkal fűszerezett műve számtalan generációt meghódított. Jövő nyáron Alföldi Róbert rendezésében kerül bemutatásra a sikerdarab, a Zikkurat Színpadi Ügynökség produkciójaként.


Visszatérő előadásként a 2019-es évad legbájosabb darabját, a Hófehérke és a hét törpét láthatják a nézők Újszegeden. A családi mesebalett a Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula rendezésében bűvöl majd el kicsiket és nagyokat egyaránt.