Zenés ajándékcsomaggal is készül a veszprémi színház

2019 december 02. hétfő, 11:51

Eseménydús év vége előtt áll a Veszprémi Petőfi Színház társulata. A teátrum program- és bérletkínálatát Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes ismertette.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

November 28-án a Becéző szavak című filmadaptációval elindult a három előadást tartalmazó Vendégjáték bérlet, amelynek keretében jövőre a Szemünk fénye című családi történetet, valamint az Egy német sors című monodrámát láthatják a nézők, utóbbit Molnár Piroska előadásában.

December 1-jén 16.30 órától közös fenyőfa díszítésre várja a közönséget a veszprémi társulat, az ünnepre való készülődést műsor is kíséri majd, a program végén pedig közös adventi gyertyagyújtásra is sor kerül. December 9-én ismét kinyit a Petőfi Szalon, amely a láthatatlan színházi háttérmunkák kulisszatitkait tárja az érdeklődők elé. Korábban már bemutatkoztak a rendezőasszisztensek, a súgók és az ügyelők, ezúttal pedig az értékesítők munkája kerül a fókuszba, és a programon vendégül látják az Évad nézője címet elnyerő színházrajongó nézőt is.

December 13-án behajózik Veszprémbe a Titanic, ekkor tartják a grandiózus díszlettel és látványvilággal készülő nagyszabású musical bemutatóját, amelyben a veszprémi születésű Weisz Lipót szobrászművész, a Titanic egyetlen, bizonyítottan magyar származású áldozata is feltűnhet egy pillanatra. December 18-án visszatér Szabó Kimmel Tamás zenés színházi estje, a Széttépve, amely rávilágít a mindennapi függőségekre.

December 19-én ismét vidám, zenés műsorral jelentkezik a színház a Veszprémi Ifjak Pontja előtt, a szabadtéri rendezvény célja, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a Kossuth utca hétköznap esti életébe, ezen az alkalmon zenés ajándékcsomaggal is készülnek majd a fiatalabb és idősebb nézők számára. Ideális karácsonyi ajándék a tavaly is nagy sikert aratott Csillagszóró bérlet, amelyben három tartalmas kikapcsolódást garantáló előadás, A kaktuszvirág, A medve nem játék és az Egy apró kérés ígér felhőtlen szórakozást.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A programok összeállításakor természetesen a családokra is gondolt a színház, ifjabb nézőiket és kísérőiket az Égigérő fű című vígjáték és az Iszkiri zenekar koncertje várja december 28-án, illetve 30-án. A sűrű események között két jótékonysági rendezvényre is sor kerül, amelyekkel a Fenyveserdő Otthon lakóinak, illetve a város nyugdíjas otthonaiban élőknek kedveskednek, és december 3-tól látható a Latinovits-teremben a színház új kiállítása, az Éltes Mátyás Alapítvány fogyatékkal élők alkotásaiból rendezett tárlata.

Idén is gazdag programmal várják a nézőket az év utolsó napján. 17.00 órától a Szilveszteri pezsgődurranás operettcsillagokkal című műsort láthatja közönség Oszvald Marika, Kállay Bori, Berkes János és Csere László előadásában, Hegedűs Valér és zenekara közreműködésével, az élő zenés produkció betekintést nyújt a fellépők pályájának állomásaiba is. A Veszprémi Petőfi Színház az óévet hagyományaihoz híven szilveszteri vacsorával zárja, amelyet rengeteg meglepetés, játékok, kiegészítő műsorok tesznek teljessé, és természetesen nem maradhat el az eltelt esztendőt búcsúztató tűzijáték sem.