Túlóra – Monodráma és eszméléstörténet Pálya Pompóniával Fehérváron

2019 december 10. kedd, 8:33

Decemberben két estére a Pelikán Fészekbe költözik a Túlóra című monodráma Pálya Pompóniával.

Fotó: Brozsek Niki, SZFE

Az eredetileg két éve, még az Ódry Színpadra készített előadást Vadász Krisztina rendezte, aki idén diplomázik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Horváth Csaba fizikai színház tagozatos osztályának rendező-koreográfus szakos hallgatójaként.

A szöveget Lisa Langseth – A karmester szeretője című drámája alapján (Teplán Ágnes fordításának felhasználásával) Vadász Krisztina és Pálya Pompónia írta, saját bevallásuk szerint annyira megihlette őket az eredeti darab, hogy a próbafolyamat során az előadást igencsak magukra formálták.

Fotó: Brozsek Niki, SZFE

A hetvenpercnyi eszméléstörténet valójában bármelyikünk sajátja is lehetne, hiszen a lényege, hogy minden impulzussal, ami minket ér, minden kapcsolattal, minden történettel többek leszünk, változunk, fejlődünk.

Az előadás egyébként még 2018-ban meghívást kapott a legjobb monodrámák és stúdiószínházi előadások fesztiváljára, a MOST FESZT-re, ahova több mint 50 pályázó közül választották ki.

Fotó: Brozsek Niki, SZFE

A Vörösmarty Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően december 15-én mutatják be a Túlóra című előadást, a Pelikán bérlettel rendelkező nézők pedig 19-én nézhetik meg, Bónusz előadásként.