A színház mindenkié – A Csokonai is csatlakozott a Lázár Ervin Programhoz

2019 december 12. csütörtök, 9:04

Az Emmi által felügyelt program célja, hogy évente legalább egy alkalommal minden magyarországi általános iskolás eljusson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra.

A program nemcsak az állami fenntartású oktatási intézményeket érinti, hanem az összes 1-8. osztályos diákot, több mint 700 ezer gyermeket. A programra a kormány idén 6 milliárd, 2020-tól beépülő jelleggel évente 5,5 milliárd forintot szán.

A Pál utcai fiúk / Fotó: Máthé András

A Csokonai Színházban decemberben indult el a program a Padlás című előadással, januárban pedig A Pál utcai fiúk című zenés játék várja az általános iskolás gyerekeket.

A kulturális egyenlőség jegyében a színház idén a látás- és hallássérültek előtt is tágra nyitotta kapuit jelnyelvi tolmácsolással és audionarrációval akadálymentesített előadásokkal.

Az első jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített előadás A Pál utcai fiúk című zenés játék volt novemberben, a sor a Padlás című musicallel folytatódik december 30-án, januárban pedig audionarráció segítségével élvezheti a Csárdáskirálynőt a látássérült közönség.