Vágó Zsuzsi: „Minden szerepért megküzdöttem”

2019 december 16. hétfő, 7:12

Vágó Zsuzsi a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatójában játszik főszerepet, ő alakítja Kate McGowant a Titanicban.

A VEOL.hu cikke:

A hétvégén mutatták be a Veszprémi Petőfi Színházban Somogyi Szilárd rendezésében a Titanic című musicalt. Az előadás egyik főszerepét Vágó Zsuzsi játssza, aki elárulta: “Tizenkét-tizenhárom éves koromban láttam a Légy jó mindhalálig című musicalt, máig emlékszem az élményre. Annyira megfogott, magával ragadott a darab, hogy akkortól elkezdtem a musicalekkel foglalkozni, kazettán hallgattam a műveket, nagy gyűjtő lettem. Miskolcon születtem, ahol a Pécsi Sándor Guruló Színházi Egyesület amatőr színi társulat felvételt hirdetett. Felvettek. Ott indult a pályám, egyértelmű volt, hogy ez az én utam. Folyamatosan énekeltem a dalokat, darabokat.”

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Arra a kérdésre, hogy evidens –e számára, hogy sok előadásban játszik főszerepet, úgy felelt: “Számomra nem az. Én minden szerepért megküzdöttem, mindent megtettem azért, hogy a legjobb legyek, mindig felkészülten mentem a meghallgatásokra. Folyamatosan bizonyítani kell. Függetlenül attól, hogy közel tizennyolc éve vagyok az Operettszínház tagja, és szebbnél szebb szerepeket játszom, teljesíteni kell, és nem szabad elkényelmesedni. Jöhetnek ugyanis fiatalok, fiatalabbak a szerepekre.”

Vágó Zsuzsi szerint virágkorát éli a musical. “A zene plusztöltetet ad a történethez, amikor már nem tudjuk kifejezni magunkat szavakkal, megszólal a zene. Művészileg nem válhat el a prózai és a zenés színház, de nagyszerű, ha valaki énekelni is tud, ezzel hozzátesz a produkcióhoz.” – fűzte hozzá.

Legújabb szerepéről, Kate-ről elmondta: “Kate Mcgowan egy talpraesett, bátor lány, amikor felszáll a hajóra, már a szíve alatt hord egy babát. Célja, hogy újrakezdje az életét. Korábbi szerelme, gyermekének apja csúnyán átverte őt, Kate ezért dönt az utazás mellett: menekül, hiszen abban a korban nem lehetett felvállalni, hogy törvénytelen gyereke van. Otthagyja Írországot, Amerikában szeretne új életet kezdeni. A harmadosztályon utazó lány megismerkedik egy vele azonos sorban élő fiúval, első látásra egymásba szeretnek. A lány kinézi magának, behálózza őt, mert ahogyan apukám szokta mondani, mindig a nő választ. Az elsöprő nagy szerelem adja a musical romantikus szálát, ezt a három napot a szerelmesek felhőtlen boldogságban élik meg. A darab mondanivalója, hogy bár a hajón vannak első, másod- és harmadosztályon utazók, de mikor megtörténik a katasztrófa, nem számít, kinek mennyi a vagyona, milyen háttérrel rendelkezik. Akkor csak az számít, hogy megpróbál a másikra támaszkodni, és segíteni neki. Itt, Veszprémben igyekszem hasonló érzelmeket előcsalogatni a nézőkből, mint amiket Szegeden.”

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A veszprémi kollégákról így mesélt: “Kedvesek és közvetlenek az itteni kollégák, néhányukkal már játszottam együtt, egy musicalműsorban énekeltem velük. Szeretek új emberekkel találkozni, színházi környezetben dolgozni, mert az új energiát ad a produkciónak és nekem is. A megújulásban mindig segít egy új partner, új színház, társulat. Jól érzem itt magam (…)

A teljes interjút ITT olvashatják.

Forrás: veol.hu