“Mindenki gyanús” – Egerben Az egérfogó

2019 december 25. szerda, 16:34

Agatha Christie darabját december 6-án mutatta be a Gárdonyi Géza Színház.

Fotó: Gál Gábor

A behavazott, a világtól teljesen elvágott fogadóba, a fiatal Ralston-házaspár panziójába öt vendég érkezik: Mr. Wren, a hóbortos építész, Mrs. Boyle, a zsémbes, öreg hölgy, Mr. Metcalf, az elegáns őrnagy, a különc Miss Casewell és a rejtélyes, váratlan vendég, Mr. Paravicini.

Fotó: Gál Gábor

Végül sítalpakon becsúszik a fiatal Trotter nyomozó is – a havazás miatt a világtól elzárt ház már csak sítalpakon megközelíthető -, aki azért érkezik, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot. „Gyilkos van önök között! – közli – és megint lecsapni készül!” Mindenki gyanús. A telefonzsinór elvágva. Aki olvasott már Agatha Christie-krimit, sejtheti, hogy a Monkswell-ház lakóinak mindegyike titkol valamit…

Fotó: Gál Gábor

Agatha Christie minden idők egyik legolvasottabb írója, az ő könyveit fordították le a világon a legtöbb nyelvre. Több mint nyolcvan detektívregényt írt. Az egérfogó című drámája a színháztörténet leghosszabb ideje műsoron lévő darabja: 1952 óta játsszák. 2018. szeptember 18-án a huszonhétezer ötszázadik előadást ünnepelték!

Fotó: Gál Gábor

Kiss József rendező az olvasópróbán azt is elmondta, hogy eddig már két nagysikerű darabot rendezhetett Egerben (Black Comedy, Két úr szolgája), s most nagy örömmel várja az Agatha Christie-vel való találkozást. Az előadás Harák Judit jelmezeiben és Horesnyi Balázs díszleteiben látható december 6-tól.

Szereplők: Babócsai Réka, Nagy András, Kardos Kristóf, Saárossy Kinga, Vókó János, Nagy Fruzsina Lilla, Baranyi Péter, Radvánszki Szabolcs.