Pillangó – Börcsök Enikő Veszprémben rendez

2019 december 25. szerda, 9:00

Első nagyszínházi rendezésére készül Börcsök Enikő, aki Móricz Zsigmond Pillangó című szerelmi idillét viszi színre a Veszprémi Petőfi Színházban.

A december 16-i olvasópróba elején Oberfrank Pál színházigazgató köszöntötte a stábot. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy a nagy sikerű Kurázsi mama főszerepe után most rendezni jött Veszprémbe Börcsök Enikő.

Fotók: Veszprémi Petőfi Színház

“Sok kis színházban rendeztem már, de azt mondták, nem kell aggódni, a nagyszínpadon is épp úgy kell dolgozni, a többit pedig megoldja a tervező” – jegyezte meg jókedvűen az olvasópróba elején Börcsök Enikő, hozzátéve, 25 éves színészi tapasztalattal érkezett Veszprémbe rendezni.

Móricz Zsigmond műve egy szerelmi idill. “Azt a tüzet szeretném megmutatni a színpadon, amely bejárja az embert a szerelem közben, amikor még nincs meg benne a csalódás pillanata” – mondta a rendező.

A történet az 1920-as években játszódik, valahol Debrecen környékén. Zsuzsika és Jóska, két fiatal, akik nem lehetnek egymáséi, mert szegények. Családjaik nem nézik jó szemmel, hogy gyermekeik nem módos embert választottak. De a szerelem legyőzhetetlen. A Pillangó a Móricz Zsigmond által ábrázolt parasztvilág Rómeó és Júliája – csak éppen halál nélkül – igaz, egy hajszálon múlik minden…

A főbb szerepekben: Bori Réka, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba és Hajdu Tibor. A bemutató tervezett időpontja: 2020. február 7.