Imágó – a kamasz átváltozástörténet kulisszatitkai Debrecenben

2020 január 14. kedd, 15:09

A debreceni színház Kulisszák c. sorozatának következő vendégei az Imágó című előadás alkotói lesznek január 30-án a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Ráckevei Anna vendégül látja a produkció szerzőjét és rendezőjét, Pass Andreát, a szerző állandó munkatársát, a dramaturg Garai Juditot; Rózsa László, Varga Klári, Tolnai Hella és Majzik Edit színművészeket, valamint a Samu húgát, Lujza szerepét alakító Gemza Villőt. Pass Andrea azon kevés színházi alkotók közé tartozik, aki maga írja és rendezi darabjait. 

Színháztörténésznek készült, majd egy londoni ösztöndíj során döbbent rá, hogy írni és rendezni szeretne. Pintér Béla asszisztenseként tanult, aztán sorra nyerte a pályázatokat. 

Az általa jegyzett két előadás, az Eltűnő ingerek és A vándorkutya, a tavalyi DESZKA Fesztivál legelismertebb produkciói voltak, mind a nézők, mind a kritikusok körében. 

Pass Andrea jobbikosokról, gyerekmolesztálásról és oktatáspolitikáról is írt már darabot, de az Imágó kapcsán arról is faggatja majd az írót és a dramaturgot Ráckevei Anna, hogy milyen témákra érzékenyek, hogy lehet a fiatalokat és az idősebb generációkat egyaránt megszólítani, s nyilván szó esik majd a színészeket izgalmas feladat elé állító debreceni próbafolyamatról is.

Kulisszák – Ráckevei Anna beszélgetéssorozata
Január 30, csütörtök, 18:00, Horváth Árpád Stúdiószínház
A rendezvényen a részvétel ingyenes.