Orosz társulat érkezik a Szegedi Pinceszínházba

2020 január 18. szombat, 15:51

Az idei évadtól futó Határon Átívelő Projekt keretében egy egészen különleges mozgásszínházi produkciót lát vendégül a Szegedi Pinceszínház 2020. február 7-én; a vendégelőadók egyenesen Oroszországból érkeznek.

Az abszurd “Theatre Postmoving” (RU) színház 4 performanszt olvaszt egy előadássá az est során, melynek hossza 90 perc. Ezt követően beszélgetésre nyílik lehetőség az alkotókkal, szinkrontolmács segítségével.

A jelenlegi társaság a plasztikus „Postmoving” műhellyel kezdődött, amelyet prof. Dr. Vladimir Nikitin hozott létre még 2000-ben az Orosz Színművészeti Akadémián (GITIS, Moszkva). Fennállása során a „Postmoving” pszichológiai színház turnézott Oroszországban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Lettországban, Fehéroroszországban, Bulgáriában, Litvániában és Magyarországon.

Igazi színházi csemegének számít a csapat produkciója, ugyanis különféle technikákat használva hozzák létre performanszaikat. Fellelhető a mai színjátszást alapvetően meghatározó Sztanyiszlavszkij-módszer, Bertolt Brecht epikus színháza, a Samuel Beckett-től „ellesett” abszurditás, de kiemelhető még elemként a commedia dell’arte, és színházi technikaként jellemző elem náluk Modris Tennison műanyag iskolája is.

A Szegedi Pinceszínházba egy pszichológiai mozgásszínházzal, egy eklektikus előadással érkeznek tehát február 7-én (pénteken). Az előadás 19:30-kor kezdődik. Rendező: Vladimir Nikitin. Szereplők: Ludmila Mantsurova, Alexey Anikin, Yuri Chirkov, Vyacheslav Sabinin, Oleg Krivulin.