A kis hableányt mutatja be a Griff Bábszínház

2020 január 31. péntek, 14:45

A kis hableány című mese bemutatójára készül a Griff Bábszínház, a dán meseíró művét Gimesi Dóra átiratában február 8-án mutatják be Zalaegerszegen.

Az adaptáció a mese komoly tartalmát és mondanivalóját emeli ki, az Andersen-mesékre jellemző belső utakat, érzelmeket bábszínházi eszközökkel mutatják be – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Bartal Kiss Rita rendező.

A kis hableány olvasópróbája / Fotó: Griff Bábszínház

Az alkotók megfogalmazása szerint a történet “a két világ – a föld és a tenger – találkozásáról, az önfeláldozásról, a bátorságról, a vágyakozás erejéről” szól. Az előadás “tiszta térben” játszódik, a tenger alatti világot “fényes varázslat” segítségével, UV technikára épülő játékkal mutatják be. A furcsa, fényes vízi lényeket különleges festett, újrahasznosítható anyagokból, műanyag flakonokból készítették el. A hableányokat és a földi szereplőket egyszerű bábokkal jelenítik meg – ismertette a rendező.

A szerepeket Csepregi Napsugár, Duna Orsolya Réka, Ricz Ármin és Szolnok Ágnes játssza. Az előadás tervezője Rófusz Kinga, a zeneszerző Csernák Zoltán Samu, a koreográfiát Góbi Rita készítette. A próbákon Ecsedi Csenge és Maróti Zorka, a színművészeti egyetem bábrendező szakos hallgatói is részt vettek. A produkciót elsősorban az általános iskolásoknak és a felnőtt nézőknek ajánlják, de néhány óvodás előadáson is műsorra tűzik – jelezte Bartal Kiss Rita.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója arról számolt be, hogy a társulat két rangos rendezvényre kapott meghívást. A debreceni Deszka Fesztiválon Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című produkciót mutatják be, a darabot Turbuly Lilla kortárs szerző a bábszínház számára írta. A X. Kaposvári ASSISTEJ Gyermek- is Ifjúsági Színházi Biennálén a Griff Bábszínház Tamkó Sirató Károly verseiből összeállított Ecki, becki, tengerecki című előadással lép fel.

Forrás: MTI, Színház.org