Öko-balettként mutatja be Ravel Boleróját a GGTánc Eger

2020 február 29. szombat, 10:15

Február 28-án Egerben mutatják be a Bolerót, március 5-én pedig a Nemzeti Táncszínházban táncolják az előadást.

Fotó: Gál Gábor

Ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású műveire komponálta az új bemutatót Topolánszky Tamás tagozatvezető, valamint két vendégkoreográfus: Halász Gábor és Rovó Virág, az együttes fiatal táncművésze.

Fotó: Gál Gábor

Ez alkalommal a környezetvédelem fontosságára és az emberi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással, a női-férfiszerepek a helyükre kerülnek. Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk.

Fotó: Gál Gábor

Ahol tiszta vizek, tiszta talaj és levegő vesz körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem a közösség boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. Fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, felvillantva a helyes irányt a túléléshez.

Fotó: Gál Gábor

A három alkotó az ismert és kevésbé ismert Ravel-művek varázslatosan elbűvölő, fenségesen lírai és  erotikus zenei motívumait használja fel szuverén értelmezésű új táncbemutatójában.

Táncolják: Emődi Attila, Kelemen Dorottya, Gioele Del Santo, Novák Laura, Rovó Virág, Plita Márk, Martina Tizzi, Tóth Karolina, Törteli Nadin.