A vadkacsa – Kritikus óra a Miskolci Nemzeti Színházban

2020 március 04. szerda, 16:13

A vadkacsa pénteki előadása után a közönségnek lehetősége lesz megvitatni a látottakat az előadás alkotóival és a meghívott vendégekkel. A beszélgetést Csáki Judit kritikus moderálja.

A Kritikus órára a belépés díjtalan, az érdeklődőket és a sajtó képviselőit szeretettel várják.

A vadkacsa / Fotó: Gálos Mihály Samu

“Hjalmar szerényen, de boldogan él feleségével, kislányával, és az idős apjával, aki tönkrement életét beteg, sérült állatok ápolásával teszi tartalmassá. A család egyetlen bánata, hogy a kislánynak, Hedvignek rohamosan romlik a látása, és serdülőkorára az orvosok szerint megvakul.

Gregers tizenöt év után újra felkeresi ifjúkori barátját, Hjalmart. Gregers apja – az öreg Hjalmar valamikori üzlettársa – sikeres és gazdag. Gregers nem bírja elviselni, hogy Hjalmar csak árnya egykori önmagának. Elhatározza, hogy rendbe hozza barátja életét, úgy, hogy szembesíti a hazugsággal, amiben él. A közös múlt feltárása végzetes következményekkel jár az apák és a fiúk számára is…” – olvasható az előadás ajánlójában.

A szövegkönyvet Ibsen azonos című műve (fordította: Kúnos László), Simone Stone “The daughter” című filmforgatókönyve és a színészek ötleteinek felhasználásával írta és az előadást rendezte: Rusznyák Gábor.

Játsszák: Fandl Ferenc, Harsányi Attila, Mészöly Anna, Szirbik Bernadett, Gáspár Tibor, Szegedi Dezső.