Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

2020 március 07. szombat, 7:32

A Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója, dr. Varga Katalin az intézmény művészeti igazgatói feladataival Csőre Gábort bízta meg.

A döntést megelőzően március 5-én Matkovich Ilona polgármester a szakminisztériumban személyesen egyeztetett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárral a művészeti igazgatóra vonatkozóan – írja a Papageno.

Fotó: MTVA

Csőre Gábor a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1997-ben szerzett színészi diplomát és azóta is a Vígszínház tagja. Több mint hatvan színházi szerep fűződik a nevéhez, de közismert szinkronszerepei mellett sok játék- és tévéfilmben is maradandót alkotott.

A tévénézők gyakran láthatják a Magyar Televízió kulturális csatornájának (M5) műsorvezetőjeként, illetve hallhatják a Minimax gyermek tévécsatorna hangjaként. Több tévésorozatban is feladatot kapott, így például láthattuk a Kisváros, a Mi kis falunk epizódjaiban vagy a Bátrak Földjében is.

Több rangos elismerés mellett már 2002-ben megkapta a Ruttkai Éva-emlékdíjat, melyet 2014-ben ismét kiérdemelt. Ugyancsak 2014-ben ismerték el Ajtay Andor-emlékdíjjal, majd két évre rá Jászai Mari-díjjal.

Forrás: Papageno