Szavazz a jövőért! – A nézők segítségét kéri a Homo Ludens Project

2020 március 22. vasárnap, 14:05

A szegedi Homo Ludens Project független színházi alkotóközössége az olvasók segítségét, szavazatát kéri a MOL Alapítványhoz benyújtott projektjére, amelynek célja a diákok konfliktuskezelési technikáinak javítása a színházi nevelési módszerekkel.


Az alkotóközösség a 2019/20-as évadban létrehozott egy konfliktuskezelési projektet, az Oldd meg! fórumszínházi előadást, amelyet rendszeresen és sikerrel alkalmaznak középiskolás osztályokban. Az előadás célja a diákok közt kialakuló problémák megoldása, illetve konfliktuskezelési technika átadása számukra. A Homo Ludens Project pályázott a MOL Alapítvány Helyi érték programján az Oldd meg!-re épülő projekttel, és sikerült bekerülni a második körbe, ahol a közönség szavazatai döntenek a nyertesekről. Pályázatuk célja, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet a konfliktuskezelés fontosságára és társadalmi párbeszédet indítsanak róla.

Fotó: Homo Ludens Project

A projekt a diákokat szeretné elérni és az online térben megmozdítani őket. Éppen ezért a közösségi médiában zajló slam versenyt hirdetnek, ahol videókkal pályázhatnak a tanulók. A felvételeket a konfliktuskezelés témájában várják, amely szólhat saját tapasztalatról vagy véleménynyilvánításról. A verseny végén egy slam est keretében a diákok bemutathatják, hogy mit tudnak, a nyertesek osztálya pedig részt vehet az Oldd meg!-en.

Ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson és még több diákhoz eljuthasson, szavazókra van szükségük. Amennyiben támogatni kívánja a jövő generációját a konfliktuskezelés elsajátításában, kérik, szavazzon az Oldd meg! projektre ide kattintva.