Versek a vesztegzárból – Online versmondásra hív a békéscsabai színház

2020 március 23. hétfő, 9:10

A közelgő költészet napja alkalmából és a járványveszély miatt kialakult helyzetre való tekintettel online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket a Békéscsabai Jókai Színház művészei. A legjobb felvételek folyamatosan megjelennek facebook- és weboldalukon.

A Békéscsabai Jókai Színház felhívása:

Kérjük kedves nézőinket – otthon ülve, szobafogságra ítélve, az online térben kalandozva – kapcsolódjunk össze! Osszák meg velünk kedvenc versüket, prózájukat, hogy a színházi kényszerszünet idején se maradjunk költészet, művészet, kultúra nélkül! Ápoljuk így is a magyar nyelvet, költészetet határon innen és túl!

Mobiltelefonon készítsenek maximum négy perces, minimum HD-minőségű felvételt, ami lehet próza, vers, saját mű, műfaji megkötés nélkül, klasszikus vagy kortárs, magyar vagy külföldi szerzőtől. Válasszanak politikamentes művet, és mellőzzék a bántó, sértő tartalmat, stílust! Mindenki beküldheti felvételét korhatártól függetlenül a következő címre: nemethgabriella@jokaiszinhaz.hu. Hangfájl is jöhet, de akkor a képi megoldást hozzá a beküldőnek kell megoldania. Beküldési határidő: 2020. április 11. Aki vállalja a nevét, lakóhelyét, közzétesszük, aki nem, maradhat név nélkül vagy kitalálhat bármilyen fedőnevet.

A vers- és prózamondással, a felvételek megosztásával tartalmasabbá, szebbé tehetjük saját napjainkat és másokét is. Várjuk a felvételeket.