Online mesesorozatot forgat Kerkay Rita és Kricsár Kamill

2020 március 28. szombat, 9:36

A szemfülesek találkozhattak már a Vörösmarty Színház közösségi oldalán Nukával, a kis jegesmedvelánnyal, akit Kerkay Rita és Kricsár Kamill hívott életre, a zenei aláfestést pedig Matkó Tamás szolgáltatta.

Kerkay Rita és Kricsár Kamill a napokban tette közzé mesefilmjük első részét. Címe: Nuka, a világjáró. Hőse egy jegesmedve. Kerkay Rita színésznő felel a film látványvilágáért és kölcsönzi a hangját a mackónak. Kricsár Kamill a film írója és narrátora. Matkó Tamás – a Zeneakadémián végzett zeneszerző – írja a zenét.

Kerkay Ritának már több képzőművészeti kiállítása volt Fehérváron – alkotásainak alapjegyei a film látványvilágából is visszaköszönnek. “A megváltozott helyzet adta az ötletet. Senkinek sem egyszerű most. Rengeteg türelmet, fegyelmet és empátiát kíván mindenkitől. Ez éppúgy igaz a felnőttekre, mint a legkisebbekre. Mesével szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni a gyerekeknek ezt az időszakot, ami mindenki számára tele van bizonytalansággal. Ezért indítottuk el ezt a sorozatot” – mondta a színésznő a feol.hu-nak.

“Az itthon megtalálható dolgokat használtam a filmhez: géppapírt, spárgát, ceruzát. Az ezekből készített figurákat mozgattam a felvétel közben. A laminált padló mintázata lett a háttér. Tamás néhány zörejhez konyhai edények hangját, ajtónyikorgást vagy éppen egy összegyűrt papírgalacsint használt – felelte. – Telefonnal készültek a felvételek. Egy stop motion alkalmazással, amivel most ismerkedem. A lényege, hogy fotókon mozgásfázisokat lehet rögzíteni és ezeket egymás után lejátszani” – számolt be Kerkay Rita.

“Most készítjük a második és a harmadik részt, de nem tudjuk, hány lesz összesen. Kamill meséinek varázslatos világa van. Már több alkalommal dolgoztunk együtt gyerekdarabokon. Mindig nagyon érzelmes és költői szövegeket ír, amik tele vannak humorral, és a felnőtteket is szórakoztatják. Kimeríthetetlen a fantáziája, szóval szerintem még sok rész várható” – árulta el a Vörösmarty Színház művésze.

Forrás: feol.hu
Kiemelt kép: Kerkay Rita a Mikvében / Fotó: Torma Sándor