Őszre tolódik a X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé

2020 március 29. vasárnap, 11:09

A járványhelyzet miatt a közelgő tavaszi időpont helyett ősszel tervezik megrendezni az ország legnagyobb gyermek- és ifjúsági színházi fesztiválját.

Az ASSITEJ Magyar Központ elnöksége Kaposvár várossal egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a 2020. március 30-április 5. közötti időszakra meghirdetett X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé megrendezését előreláthatóan 2020 őszére halasztja, amennyiben a járványügyi helyzet megengedi.

Fotó: csiky.hu

Az ASSITEJ Magyar Központ a gyermek- és ifjúsági színházak világszervezetének magyar egyesülete 1971-ben jött létre. Alapvető célkitűzése, hogy Európa legjobb gyermekszínházi törekvéseit mutassa be Magyarországon, illetve a legjobb magyar gyerekelőadásoknak és szerzőknek nemzetközi ismeretséget szerezzen.

A jelenlegi struktúra, melynek keretében a központ a Kolibri Színházban működik, 2000 óta áll fenn. Tagjaik között egyaránt vannak professzionális és amatőr színházak, társulatok.

Legfőbb tevékenységünk a kétévente megrendezésre kerülő Kaposvári Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálé megszervezése. A biennálé kulturális és művészeti programok, magyar és határon túli színházi előadások széles skáláját kínálja gyermekek, fiatalok, családok számára egyaránt. Az előzetesen kiválogatott előadásokat kerekasztal-beszélgetések, ifjúsági programok, workshopok kísérik.