Őszre halasztja programjai többségét a Gyulai Várszínház

2020 március 30. hétfő, 12:04

Elek Tibor igazgató bízik abban, hogy a nyári évad nem marad el, csak kitolódik.

A Magyar Művészeti Akadémiával közösen Gyulán nyitották volna meg március 26-án a legendás rendező életművét és munkásságát középpontba állító Harag György-emlékévet, az ahhoz kapcsolódó emlékkiállítást, konferenciát és a tíz középiskolás csoport által életre hívott színjátszó fesztivált. A jelenlegi elképzelések szerint ezt október 1. és 4. között tartják meg. Acsai Roland Farkasok című darabjának április 23-ra tervezett ősbemutatóját július 21-én szeretnék pótolni – mondta a direktor.

Elek Tibor közölte, hogy a nyári összművészeti fesztivál programja – benne a Márai Sándor-napokkal, a Shakespeare Fesztivállal, a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivállal, a Vár Jazz Fesztivállal, az Erdélyi Héttel, történelmi drámákkal, vígjátékokkal, musicalekkel – a veszélyhelyzet kihirdetése előtt 95 százalékban készen volt.

Hogy mit sikerül megvalósítani belőle, az nagyban függ a veszélyhelyzet végének időpontjától, a bemutatók koprodukciós partnereinek és a vendégelőadások színházainak korábban nem tervezett nyári programjaitól. “Nagy valószínűséggel kitolódik az évad és augusztus második felében is lesznek előadások a Gyulai Várszínházban” – fogalmazott.

Forrás: MTI