A hallgatás – Karantén kabaré a soproni színház művészeivel

2020 március 31. kedd, 9:08

Rejtő Jenő A hallgatás című jelenetét a soproni Liszt Caféban rögzítették Savanyu Gergely, Ács Tamás, Simon Andrea és Papp Attila szereplésével. A Soproni Petőfi Színház most nyilvánossá teszi a felvételt.

A népszerű magyar író műveiből készült kabaré nagy sikerrel szerepelt a soproni teátrum műsorán az elmúlt években. A produkció vendégeskedett Vászolyban, Győrben, Bécsben, Jászberényben, Esztergomban, Alsóörsön, Magyarpolányban.

Az összeállítás irodalmi szerkesztője Varga Róbert újságíró volt. Rejtő Jenő szerepét Ács Tamás formálta meg, akivel együtt komédiázott Molnár Anikó, Simon Andrea, Szőcs Erika, Major Zsolt, Papp Attila és Savanyu Gergely. A zongoránál Papp Gyula ült. A koreográfus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A rendező Pataki András.

Hamvas Béla és Márai Sándor írásai, az Együtt ülünk a világfa ágán turné emlékezetes produkciói, versek, mesék, a Peer Gynt előadás kísérő zenéje és egy országos premierként készülő meglepetés dal – mindez már a vágópultokon készül a Soproni Petőfi Színházban, a teátrum az elkövetkezendő hetekben folyamatosan teszi közzé a videókat közösségi oldalain.