Az online térbe költözött a Csokonai Ifjúsági Program

2020 április 05. vasárnap, 7:52

Tétlenkedés helyett közös alkotómunkára hív mindenkit a CSIP.

A Csokonai Ifjúsági Program csapata a karantén idején is tevékeny, s arra biztatja a diákokat és a felnőtteket egyaránt, hogy legyenek részesei annak az alkotótérnek, amely rendszeresen kínál majd otthon megvalósítható, kreatív, izgalmas feladatokat.

Kedden tették közzé felhívásukat, s egyben első programjukat a Csokonai Színház és a CSIP Facebook-oldalán, de létrehoztak egy csoportot is, ahová bárki jelentkezhet tagnak, s ahol majd megosztják az elkészült alkotásokat is (ide kattintva érhető el).

Fotó: Csokonai Színház

Az első program a #karanténbakancslista, amelyben egyebek mellett arra a kérdésre várják a rajzolt, fotózott vagy épp filmezett élménybeszámolókat, hogy „Mi a legjobb dolog, amit a karantén hozott?”

A CSIP tagjai számos fórumon tartják a kapcsolatot a diákokkal: a színházi nevelési program részeként iskolákban játszanak, a Fészek programban közösen gondolkodnak a színházról, színházi előadások kapcsán felmerülő kérdésekről fiatalokkal, előadásokhoz kapcsolódó elő-és/vagy utófoglalkozásokat tartanak.

A kényszerű pihenő idején sem szeretnék nélkülözni lelkes tagjaikat, nézőiket, ezért gondolják, hogy a rendkívüli helyzet nemcsak korlátozásokkal jár együtt, hanem új lehetőségekkel és kihívásokkal is. Azt szeretnék, ha minél többen csatlakoznának friss kezdeményezésükhöz, hogy az alkotás örömével oldják a bezártság okozta esetleges feszültségeket.

Csokonai Színház