Videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház

2020 április 07. kedd, 8:33

Videókkal segíti a német nyelvű nemzetiségi oktatást a szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn – DBU), amelynek áprilisi programjai a koronavírus-járvány miatt elmaradnak.

Lotz Katalin, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a társulat a német nemzetiségi általános iskolák és gimnáziumok kötelező olvasmányai közül válogat irodalmi műveket, amelyeket a DBU színészeinek tolmácsolásában láthatnak majd a diákok. “Ezzel szeretnénk hozzájárulni a digitális oktatáshoz, megkönnyíteni a tanárok munkáját és a diákoknak is élvezhetőbbé teszi a tananyagot” – tette hozzá.

Fotó: MTI

A színház legkésőbb a jövő hét elején teszi közzé honlapján (https://dbu.hu) a már elkészült felvételeket; többek között A bölcs Náthán egy monológját, a Koch Valéria műveiből összeállított Valéria verselt világa című előadás részleteit. Emellett klasszikus német költők – Goethe, Schiller, Rilke – verseiből, drámai monológokból, novellákból készítenek filmeket.

A DBU közösségi oldalán és videomegosztó csatornáján is megjelenik produkciókkal, mások mellett A sirály március végére tervezett, elmaradt bemutatójának “kedvcsinálóját” láthatják az érdeklődők. Áprilisban nemcsak az előadások, hanem a színház más programjai is elmaradnak, köztük a német nyelvű gimnáziumok színjátszóinak találkozója. A társulat igazgatója azt mondta, úgy tervezik, hogy ősszel pótolják az elmaradt bemutatókat és programokat.

Forrás: MTI, Színház.org