Két új monodrámára készül Ács Tamás

2020 április 16. csütörtök, 10:10

A következő évadban a középiskolások Fórumszínházi előadások keretében láthatják Ács Tamás két új önálló monodrámáját: Platóntól a Szókratész védőbeszédét és a Bolond Shakespeare című produkciót, amelyet Mikó István hagyományozott a soproni színészre.

A leghűségesebb város teátrumában Ács Tamás repertoárján szerepel a legtöbb egyszemélyes színházi előadás (Gogol: Egy őrült naplója, Kafka: Jelentés az Akadémiának, (magyarul és németül), Trumbo: Johnny háborúja, Kincses Elemér: Az ugrás, Ady Endre: Nem leszek a szürkék hegedőse, József Attila: “És messziről lassan dübörög a föld…”, Arany János: Pázmán lovag).

Most pedig a fiatal közönség láthatja tőle Platóntól a Szókratész védőbeszéde című előadást, emellett Mikó István ráhagyományozta a Bolond Shakespeare című önálló estjének az anyagát, melyet szintén bemutat ősztől.

Johnny háborúja / Fotó: Szalay Károly

Már készül a soproni teátrum Kultúra Most című magazinja, amelyet online formában tesznek elérhetővé májusban. Ebben az új évad előadásait ajánlják, és Ács Tamással is olvashatnak egy interjút. Kiderül, hogy miért kezdett el egyszemélyes színházi produkciókat létrehozni és elmondja, miként készül fel az előadásokra.

A pontos statisztikát vezető színész kiszámolta, a leghűségesebb városban az önálló estekkel, előadásokkal, különböző fellépésekkel, pódium-műsorokkal, versmondásokkal, rendezvényeken való színészi közreműködéssel együtt eddig 965-ször állt a nézők elé. Ősztől pedig eléri az ezredik fellépését Sopronban.

Ács Tamást a következő évadban láthatják a nézők A padlás című félig mese, félig musicalben Lámpás szerepében. A két önálló produkciója mellett szerepel a harmadik Fórumszínházi előadásban, A zuhanás második pillanata című álomjátékban is. Ugyancsak játszik még a Peer Gynt és a Valahol Európában produkciókban. A veszélyhelyzetben elindított soproni Sulitévében is láthatják a nézők.

Soproni Petőfi Színház