A Kartonpapával indul a Vörösmarty Színház online közvetítés-sorozata

2020 április 25. szombat, 7:52

Április 28-ától minden kedden és csütörtökön 21 órától a színházra vágyó közönség újranézheti a Vörösmarty Színház sikerdarabjait. Az előadások 48 órán keresztül lesznek elérhetők a székesfehérvári teátrum facebook-oldalán.


Az első online előadás április 28-án 21 órától Tasnádi István Kartonpapa című komédiájának (amit kifejezetten a székesfehérvári színház felkérésére írt) ősbemutatója lesz. A tavalyi POSZT versenyprogramjában is részt vevő, Hargitai Iván rendezte előadásból tv-játék is készült – ezt vetítik le a színházra éhes közönségnek olyan színészeket közreműködésével, mint Tóth Ildikó, Egyed Attila, Kiss Diána Magdolna, Pálya Pompónia és Kovács Tamás.

Éva nemrég veszítette el férjét, Miklóst. Képtelen elfogadni az imádva-rettegett családfő halálát, ezért kivágja kartonból. Éva, Miklós és fiuk, Zsolti vendégségbe érkeznek Éva testvéréhez, Károlyékhoz, a kulturált, értelmiségi, felvilágosult családhoz, hogy megbeszéljék, hogyan osztozzanak a családi vagyonon. Zsolti bemutatja új barátnőjét, esznek, isznak, vígan vannak – olvasható az előadás ajánlójában.

A menetrend:
Április 28. Kartonpapa (16)
Április 30. Pillangó (16)
Május 5. Perelj, Uram!
Május 7. A fösvény
Május 12. A Herner Ferike faterja (12)
Május 14. Három nővér