Az érettségizőknek is segít a kecskeméti színház legújabb közvetítése

2020 április 25. szombat, 15:18

A Ha kedd, akkor Kecskemét címmel jelentkező online közvetítés sorozat következő állomása Az ember tragédiája “junior” című előadás lesz április 28-án 19 órától.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ajánlója:

A szenvedély és konfliktusok mozgatta emberiségkölteményt első sorban az ifjúság számára állította színpadra Cseke Péter, azonban a produkció a felnőttek számára is új megvilágításba helyezi a főbb kérdésköröket: az élet értelmét, és azt, mi az élet valódi célja. Főbb szerepekben Hajdú Melinda és a produkció zeneszerzőjeként is jegyzett Koltai-Nagy Balázs látható.

Az előadás közvetítését megelőzi majd a teátrum évadban is működő programsorozata, az ún. Nulladik óra, de most online formában. Ezzel is hozzájárul a Kecskeméti Nemzeti, hogy segítse a felkészülést az érettségi előtt álló diákok számára, az alapvető színházi élmény mellett.

Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Az online közvetítés előtt Tóth Kata dramaturg bevezetőjét hallhatják, aki a minden középiskolás számára kötelező olvasmány színházi és emberi vonatkozásairól beszél majd, különös tekintettel a mű érvényességére, aktualitására és esszenciájára.

„Beavatjuk őket a történet hátterébe, az alkotófolyamat különböző stációiba, vitaindító kérdéseket teszünk fel, melyek segítik a későbbi elemzést, ismertetjük a fontosabb szempontokat; igyekszünk szélesíteni érdeklődési körüket, egyéni látásmódjukat” – mondta el Tóth Kata drámapedagógus, az előadás szövegkönyvének készítője.

Az online Nulladik óra 19:00-kor kezdőik majd, közvetlenül a közvetítés előtt.

Egy feldolgozóbeszélgetést is hirdet egyúttal a színház, ahol az előadás megtekintése után a nézők elküldhetik kérdéseiket a darabbal kapcsolatban, amelyre az azt követő napokban reflektál majd egy videóban Koltai-Nagy Balázs, Tóth Kata dramaturg és a rendező, Cseke Péter. A kötetlen szakmai beszélgetés a színház közösségi oldalán lesz látható.

Az ember tragédiája „junior” a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház többi online közvetítéséhez hasonlóan megtekinthető lesz a teátrum Facebook oldalán, Youtube csatornáján és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon is.