Volpone – Vasárnap éjfélig elérhető Alföldi Róbert szombathelyi rendezése

2020 április 25. szombat, 11:20

Ben Jonson 1606-ban íródott színműve az angol irodalom egyik legtöbbet játszott komédiája. A címszerepben Jordán Tamás látható.

Az előadás felvétele április 26-án vasárnap éjfélig érhető el.

Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje “barátait”, akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket.

A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone – a nagy róka, Moska – a légy, Corbaccio – a varjú, Corvino – a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik…

Szereplők: Jordán Tamás, Bányai Kelemen Barna, Szabó Tibor, Csankó Zoltán, Hartai Petra, Bánfalvi Eszter, Szerémi Zoltán, Balogh János, Kálmánchelyi Zoltán, Endrődy Krisztián.

Magyar szöveg: Spiró György. Dramaturg: Alföldi Róbert. Díszlet- és jelmeztervező: Kálmán Eszter. Kellékes: Móri Csaba, Varga Máté. Súgó: Jenei Ágnes. Ügyelő: Győrváry Eszter. Rendezőasszisztens: Balogh Lívia. Rendező: Alföldi Róbert.

Bemutató: 2017. május 12.

Fotó: Mészáros Zsolt