Szakonyi Károly egyfelvonásosaiból készül rádiójáték Sopronban

2020 április 26. vasárnap, 11:21

Rádiójátékot készítenek Szakonyi Károly két egyfelvonásosos művéből, a Benn a szobában és A hentes című darabokból a Soproni Petőfi Színház művészei, Molnár Anikó és Savanyu Gergely. A rendező Pataki András. Az első elemzést, valamint olvasópróbát megtartották, természetesen maszkokban.

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:

Szakonyi Károly ezen színdarabjai a férfi-nő kapcsolatokról szólnak: értik-e egymást a házastársak, vagy csak egyszerűen egymás mellett élve elbeszélnek a másik mellett keresve közben a boldogságot, a szeretet erejét és megmutatva annak hiányát.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

A Benn a szobában abszurd darab, egy pár igyekszik rendbe hozni a kapcsolatát. Szavak, mondatok, minden ugyanaz mindig, minden átlagos nap. Ki lehet ebből törni? Válasz egyben minderre, ami még menthető? Lélekbe vágó kérdések sorsokban, helyzetekben, a humor keserédes pillanataival.

A hentes című egyfelvonásosban a feleség életében történik valami, amitől megváltozik minden körülötte, benne, miközben férje csak magával van elfoglalva, saját életével, gondjaival. Megélhető a szabadság a házasságon belül? Nyílik új élet egy kétgyermekes anya számára? Korlátok, döntések, vágyak és kérdések sorjáznak közben.

Két egyfelvonásos, különböző stílusú darab, különböző házaspárokról, de ugyanazokkal az összekötő gondolatokkal. A készülő soproni rádiójátékról a későbbiekben is hírt adunk.