Ádám almái – Czukor Balázs online rendez

2020 április 30. csütörtök, 7:00

Anders Thomas Jensen Ádám almái című vígjátékának próbafolyamata márciusban az olvasópróbával épphogy elkezdődött, a világjárvány miatt azonban néhány nap múlva leállt. Április 28-tól online folytatódnak a próbák.

Fotó: Mészáros Zsolt

Anders Thomas Jensen Ádám almái című vígjátékának próbafolyamata márciusban az olvasópróbával épphogy elkezdődött, a világjárvány miatt néhány nap múlva leállt. A Zoom szoftver segítségével azonban április 28-tól online folytatódik a próbafolyamat. Az internetes alkalmazás lehetővé teszi, hogy a darabban szereplő színészek együtt, közös online felületen dolgozzanak, készüljenek.

Czukor Balázs rendező és Németh Károly produkciós menedzser a közelmúltban olyan webináriumon vett részt az Európai Színházi Konvenció (ETC) szervezésében, amelyen az ETC-tagok információt, tapasztalatot kaphattak a neten történő színházi munkáról, az online előadások megtartásáról.

A gyakorlat a Weöres Sándor Színházban most kezdődik: mindenki számára új a szituáció, hiszen otthon zajlik a munka, mégis így, közösen sikerülhet a világhálón keresztül színpadra állítani a vígjátékot.

Az Ádám almái című színdarab Anders Thomas Jensen dán-német koprodukcióban készült filmje alapján íródott. A szórakoztató vígjáték, amely mindenkor aktuális kérdéseket vet fel – a hit és a kegyelem kérdését -, egy határtalanul jó és egy végtelenül gonosz ember összecsapásáról szól.

Ádám le akarja rombolni Ivan hitét, és bár ez átmenetileg sikerül is neki, Ivan személyiségéből olyan földöntúli tisztaság és jóság árad, amelynek hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Még Ádám sem…. A darab a Radnóti Színházban nagy sikerrel mutatkozott be, most a Weöres Sándor Színház tűzi műsorra.

Fotó: Mészáros Zsolt

Szereplők: Horváth Ákos, Antal D. Csaba, Endrődy Krisztián, Dunai Júlia, Szabó Tibor, Kelemen Zoltán, Avass Attila, Róbert Gábor.

Kovács Krisztina fordítása alapján átdolgozta: Czukor Balázs. Díszlettervező: Horesnyi Balázs. Jelmeztervező: Surányi Nóra. Zeneszerző: Horváth Dániel. Kellékes: Takács Viktória. Súgó: Zsohár Amália. Ügyelő: Pados Bernát. Rendezőasszisztens: Ostyola Zsuzsanna. Rendező: Czukor Balázs.