Elhunyt Ács Tibor színész

2020 május 01. péntek, 13:22

55 éves korában, hosszú éveken át tartó betegség után, 2020. április 27-én délután Pécsett elhunyt Ács Tibor színész, aki 1996-tól 2012-ig volt a Békés Megyei, majd a Békéscsabai Jókai Színház tagja.

Ács Tibor 1964. július 9-én született. Színészi pályáját 1986-ban a Kecskeméti Katona József Színházban kezdte, 1996-ban szerződött a Békés Megyei Jókai Színházhoz. A csodálatos nyúlcipő című mesejáték Dolmányos Varjújaként és Dürrenmatt Fizikusok című komédiájában McArthur ápoló szerepében mutatkozott be a békéscsabai közönségnek.

A következő évadokban eljátszotta többek között Friedrich Schiller Ármány és szerelem drámájában von Kalb udvarnagy figuráját, a Zendülés a Caine hajón dr. Bird szerepét és az Evita Magaldiját. Majd a Jézus Krisztus Szupersztár Herodeseként, A zenekar postása, harmadik pisztonosaként lépett színpadra. Harper tiszteletes volt az Arzén és levendulában, majd a Jekyll & Hyde Sir Archibald Proops-a.

A Sztárcsinálókban Zodius, a Diótörőben Pantalone, az Úri muri Gosztonyi Bandija, A tizedes meg a többiek előadásában Krasznavölgyi, Egy lócsiszár virágvasárnapjában Günther bárót, a Vörös és feketében Derville, az Aidában a Fáraó szerepét játszotta. A 2009-2010-es évadban a Háztűznézőben Anucskin volt, a Körtáncban a Gróf, a Csárdáskirálynőben Lazarovics és a Ludas Matyi Ispánja.

A felsorolás nem teljes, csak emlékeztető, néhány előadás és nagyszerű szerep Ács Tibor számtalan jellegzetes alakításából. 2011 novemberében a Négy évszak című szláv mesejátékban a Telet játszotta… Végül a Bolha a fülbe című bohózat Baptistin alakjával búcsúzott 2012 márciusában.

Emlékét őrzik kollégái, a Jókai Színház művészei, dolgozói és a közönség.

Nyugodjék békében!

Békéscsabai Jókai Színház