Házhoz megy a színház Békéscsabán

2020 május 10. vasárnap, 10:50

A színház házhoz megy címmel indított zenés sorozatot a Békéscsabai Jókai Színház. A legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztálynak szóló szórakoztató műsort legelőször május 7-én vitték a művészek a város lakótelepeire. Az előadást otthonról, az ablakokból, az erkélyekről tekintheti meg a közönség.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünetben a színházak nem játszhatnak, a színészek otthon tanulnak, online próbákat tartanak és a díszletek, jelmezek is készülnek az új bemutatókra. A közönség azonban a vészhelyzet óta sem maradt kultúra nélkül, a repertoár átköltözött az online felületekre, ahol folyamatosan láthatók régi előadások felvételei és otthoni karanténvideók.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Új kezdeményezés a kínálat bővítésére a lakótelepekre utazó produkció, ahol elsőként Gulyás Attila, Csonka Dóra és Nagy Róbert énekelt. A 30 perces összeállításban dalok és duettek, musical- és operettrészletek, rajzfilmzenék, pop- és táncdalok csendültek fel.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az első koncert május 7-én a Mokry lakótelepen, a Zöldfa és a Munkás utca kereszteződésénél, az emeletes házak között kezdődött. Ezután a Kazinczy lakótelepen, a Trefort utcai játszótéren léptek fel a művészek, majd a Lencsési lakótelepen, a Kőműves Kelemen Sori Óvoda mögötti füves területen csendült fel a muzsika.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A közönséget kérik, most még az óvintézkedéseket betartva ne jöjjenek közel a guruló színpadhoz, az erkélyekről, az ablakokból nézzék az előadást! Amint feloldják a tilalmat, nagy szeretettel várják a nézőket bent a színházban az előadásokra, Wass Albert Tizenhárom almafájának ősbemutatójára és A Megfeszített című rockopera premierjére.