Elindult a fehérvári Művészkaraván

2020 május 11. hétfő, 13:44

Május 7-én indult útjára a Művészkaraván, amely hetente három napon meglepetésműsorral érkezik a nézőkhöz.

Fotó: Vörösmarty Színház

A járványhelyzet miatti kényszerszünetben az online térbe költözött a kultúra: színházi előadásokat, koncerteket, táncos műsorokat ajánlanak a társulatok, együttesek a nézőknek, ám az élő találkozások mindkét oldalnak hiányoznak. Székesfehérváron összefogtak a város művészeti intézményei, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, a Székesfehérvári Balett Színház és a Vörösmarty Színház tagjai felkerekednek – és szó szerint házhoz viszik a kultúrát.

A Művészkaraván május 7-én, csütörtökön tartotta meg első fellépését. A tervek szerint három héten át hetente háromszor megy ki a “terepre” az alkalmi társulat, hogy a város lakóit szórakoztassa. Annak érdekében, hogy minél többen élvezhessék az előadásokat, a szervezők olyan helyeket kerestek a városban, amelyek sűrűn lakottak, és a házakból jól belátható az alkalmi “színpad”. A közönség ugyanis – a járvány szabta korlátozásokra tekintettel – szigorúan csak távolról tekintheti meg a mintegy fél órásra tervezett műsort. A szervezők erre külön is, nyomatékosan felhívják a figyelmet: a fellépéseknek azonnal véget vetnek, ha csoportosulás alakulna ki az éppen aktuális helyszínen.

Fotó: Vörösmarty Színház

A program első hetében a nézők többek között az Alba Regia Táncegyüttes tagjainak erdélyi legényesét, a Székesfehérvári Balett Színház táncosainak improvizációját, az Alba Regia Kürtkvartett muzsikáját és Kozáry Ferenc színművész előadását élvezhették. A Művészkaraván előkészítésében a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai vesznek részt, a technikai kivitelezésben a Székesfehérvár Városgondoksága Kft. szakemberei segítenek.