Felvételt hirdet a Békéscsabai Színitanház

2020 május 11. hétfő, 10:48

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a felvételi online zajlik, jelentkezés digitális úton, határidő: 2020. június 10.

A Békéscsabai Színitanház felhívása:

A Békéscsabai Színitanház felvételt hirdet 2020 szeptemberében induló, egyedülállóan komplex jellegű, gyakorlat központú, államilag finanszírozott színész és táncos képzéseire!

Célunk az, hogy az előadóművészeti képzés módszertanát megújítva olyan színészeket és táncosokat segítsünk a pályára, akik a személyiséget fejlesztő műhelymunka, valamint a gyakorlati színpadi alkotás során elsajátított szakmai ismereteiket magas szinten képesek alkalmazni a professzionális szakmai feladatok ellátásakor.

Intézményünk növendékei kiemelkedően színvonalas feltételek között: a Békéscsabai Jókai Színház, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a Szarvasi Vízi Színház eleven alkotómunkájában közreműködve tanulhatják az előadóművészetet. Egyedülálló képzési módszerünk a színházi, színpadi gyakorlaton valamint a módszeresen felépített képesség fejlesztésen alapul. Növendékeink, egyéni fejlesztésüket szolgáló tanóráik mellett, szereplői lehetnek színházi, cirkuszi, zenés színházi produkcióknak, ekképpen valós színpadi gyakorlat során sajátíthatják el az alapvető szakmai ismereteket.

A képzés egyedi komplexitása abban áll, hogy előadóművész növendékeink (színész, táncos, artista) közös gyakorlások, próbák, produkciók során, elsajátíthatják mindhárom művészeti ág (színházművészet, táncművészet, cirkuszművészet) eszközrendszerének alapjait, komplex tudású, szemléletű és kifejező erejű előadóművészekké válhatnak.

A 25 éve sikeres képzésünk a 2020/21-es tanévtől budapesti bázissal is gyarapodik. A Békéscsabai Jókai Színház székhelye mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Művésztelepén kialakított képzőbázison is indítunk színész és táncos osztályokat. A budapesti osztályok színpadi gyakorlatának egyes elemei – a szakmai program alapján – a Jókai Színház produkcióiban valósulhatnak meg, így a tanév meghatározott részét Békéscsabán töltik a növendékek (szállásukat biztosítja az intézmény).

A hatékonyság érdekében, kis létszámú, legfeljebb 14 fős osztályokkal szervezzük az oktatást.

Az oktatás állami finanszírozású, térítésmentes!

Bővebb információt itt talál.