Ezen a héten a Hóhérokat közvetíti a Miskolci Nemzeti Színház

2020 május 15. péntek, 10:09

A miskolci teátrum az elmúlt hetek hagyományát követve ismét elhozza egyik előadásának felvételét közösségi oldalán. Vasárnap este 22 óráig a 2018-ban bemutatott Hóhérok című fekete komédia látható Béres Attila rendezésében.

Fotó: Éder Vera

1963-ban Anglia legjobb hóhéra, Harry kivégez egy gyilkost, aki még az akasztófa alatt is ártatlanságát bizonygatja. Két évvel később, pontosan azon a napon, amikor az országban eltörlik a halálbüntetést, egy titokzatos idegen tűnik föl a kocsmában, amit a volt főhóhér és felesége működtet. Másnap eltűnik a tizenöt éves lányuk. Ki a titokzatos idegen? Mi köze van a kivégzett gyilkoshoz és Harry-hez? Talán semmi, talán nagyon is sok. A lánya életéért aggódó főhóhér mindenesetre kézbe veszi az ügyet.

Fotó: Éder Vera

Az előadásfelvétel vasárnap este 22 óráig érhető el a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

Szereplők: Fandl Ferenc, Seres Ildikó, Somhegyi György, Simon Zoltán, Varga Zoltán, Harsányi Attila, Rózsa Krisztián, Rusznák Adrienn, Keresztes Sándor, Salat Lehel, Kokics Péter, Kincses Károly, Farkas Sándor.

Rendező: Béres Attila. Díszlettervező: Horesnyi Balázs. Jelmeztervező: Pilinyi Márta. Dramaturg: Ari-Nagy Barbara. Zene: Márkos Albert.