Makrancos Kata – Elérhető Alföldi Róbert első szombathelyi rendezése

2020 május 15. péntek, 9:58

A Weöres Sándor Színház következő online előadása Alföldi Róbert első szombathelyi rendezése, a Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása, amely vasárnap éjfélig érhető el.

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

Az öntudatos és erőtől duzzadó férj, Petruchio engedelmes feleséggé kívánja változtatni Katát. Próbatételei egyre kíméletlenebbek. Kegyetlenebbek. Kata állja és kiállja a próbákat, de hogy valóban szelíd és szolid párja lesz-e a fölötte uralkodni vágyó urának – kérdés marad…

Shakespeare híres és hírhedt vígjátéka, A makrancos Kata nyersen, de sok humorral ábrázolja a nő – férfi kibékíthetetlen ellentétét, örök párharcát. Az előadást Nádasdy Ádám fordításában, Bánfalvi Eszter és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében 2015-ben mutatta be a Weöres Sándor Színház.

Az előadásról bővebben itt olvashat.

Fotó: Mészáros Zsolt, nyugat.hu