67 évesen tett emelt érettségit Szegedi Dezső, a miskolci színház művésze

2020 május 16. szombat, 9:12

Emelt érettségit tett és a Miskolci Egyetemre készül Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház művésze – számolt be a minap.hu.

Fotó: minap.hu

“Januárban jöttem rá, hogy kevés az, amit én erről a világról tudok. Így indultam el a társadalomtudományok felé. A Miskolci Egyetem felkészítő kurzust indított, amire jelentkeztem. Ez csodálatos élmény volt nekem, minden órát élveztem, mert olyan felkészültségű tanárokat ismerhettem meg, akikre felnézek. Aztán beadtam a jelentkezésemet az intézmény szociológia és kulturális antropológia szakára. Ehhez azonban emelt szintű vizsgát kellett tennem” – mesélte a hatvanhét éves, Jászai Mari-díjas színész.

“Negyvenkét évvel ezelőtt érettségiztem a Földes Ferenc Gimnáziumban működő Dolgozók Gimnáziumában. Akkoriban tervben volt, hogy a Soproni Egyetemre megyek és a faiparban fogok dolgozni. Aztán beszippantott a színház, hiszen akkoriban is játszottam már, fadeszkákon. Így végül színész vizsgákat tettem, és ott ragadtam” – emlékezett a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Forrás: minap.hu