A Tartuffe-öt közvetíti ezen a héten a Jászai Mari Színház

2020 május 22. péntek, 9:54

Az előadás felvételét ezúttal is a színház Facebook-oldalán, élő videóban tekinthetik meg: először péntek este 20 órától, majd az ismétlést szombat délután 17 órától.

Fotó: Jászai Mari Színház

„A komédia az a látható forma, amivel a természet ruházott fel mindent, ami ésszerűtlen, azért, hogy meglássuk és ugyanakkor el is tudjuk kerülni ezt az ésszerűtlenséget. Hogy fel tudjuk ismerni a komikust, tudnunk kell mi a racionális; meg kell látni annak hiányát, és ennek segítségével megállapítani miből is áll az ésszerűség…” – írta Molière a Tartuffe védelmében.

Mert támadták érte. Betiltották, átíratták, kiátkozással fenyegetőztek. És persze imádták és bemutatták azóta is megszámlálhatatlan alkalommal. Mert az ember lényege szerint nem változik. És a legtöbbet az ember hazudik. Nincs virága, tollazata, amivel becsaphatná a környezetét. Ezért a nyelve a hazugság eszköze.

Molière halhatatlan, örök érvényű komédiáját Parti Nagy Lajos varázsolta lendületesen maivá. Rendező: Szikszai Rémusz. Bővebb információ az előadásról itt található.