A Három nővér felvételét teszi közzé a Csokonai Színház

2020 május 26. kedd, 7:58

Újabb előadás, a Három nővér felvételét teszi közzé Facebook-oldalán május 29-én 19 órakor a Csokonai Színház.

A produkció két évvel ezelőtt három díjjal tért haza a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozóról. A Három nővér Irináját alakító Szakács Hajnalka lett a legjobb harminc év alatti női színész, Kozma Andrást, aki a debreceni színház kérésére újrafordította a Csehov-darabot, a legjobb dramaturgnak választották, míg a legjobb színpadi mozgásért és térhasználatért adományozott díjat a társulat kapta.

Fotó. Máthé András

Ilja Bocsarnikovsz rendező szerint minden korszak képes megteremteni a saját Három nővér értelmezését: „Az én generációm valószínűleg másképpen veti fel ezt a kérdést, mint ahogy ezt a múlt század elején tették, de ugyanúgy az élet értelmére keressük a választ, megpróbáljuk megfogalmazni a jövőbe vetett reményünket, de más emberek, más Natasák, más ‘három nővérek’ szemszögéből, akik mindig saját ‘Moszkvájukat’ keresik. Újra és újra átéljük azt a helyzetet, hogy az ‘új’ ember kiszorítja a ‘régit’, ahogy Natasa is kiszorítja a nővéreket, de most különösen nagy a veszély, hogy nem csak generációváltás történik, hanem az ember lelki, szellemi állapotában történik alapvető változás. Az ember nem szoríthatja ki magából az embert.”

A szerepeket Vranyecz Artúr, Újhelyi Kinga, Varga Klári, Sárközi-Nagy Ilona, Szakács Hajnalka, Mészáros Tibor, Kiss Gergely Máté, Rózsa László, Mercs János, Bakota Árpád, Kovács András, Kránicz Richárd, Bicskei István, Oláh Zsuzsa és Vas Judit Gigi játssza. Bővebb információ az előadásról itt található.