Ascher Tamás is rendez a Miskolci Nemzeti Színházban

2020 május 27. szerda, 12:09

Kilenc bemutatót, köztük öt nagyszínházi premiert tervez a jövő évadban a Miskolci Nemzeti Színház, ahol a munka már újrakezdődött, folytatódnak a márciusban megszakított próbák.

Béres Attila igazgató a színház szerdai online sajtótájékoztatóján elmondta: immár 10 napja újra próbálják elmaradt előadásaikat, a Szerelmes Shakespeare és a Francia rúdugrás című darabot, abban a reményben, hogy amint előadásokat lehet tartani, be tudják mutatni őket. Kiemelte: az elmaradt előadásokat pótolni fogják. A jövő évadra a kiszámíthatatlan helyzet miatt nem hirdetnek bérletet, az előadások jeggyel látogathatók.

A nagyszínházi bemutatókról elmondta: a jövő évad a Bál a Savoyban című operettel indul Szőcs Artur rendezésében. Shakespeare Szentivánéji álom című művét Rusznyák Gábor állítja színpadra. A harmadik premier saját rendezésében egy musical, Mel Brooks és Thomas Meehan Producerek című műve. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté rendezi. Szomory Dezső Hermelin című színműve Mohácsi János rendezésében látható.

A Kamaraszínházban négy bemutató lesz, köztük Tracy Letts vígjátéka, a Linda Vista Keszég László rendezésében, Harold Pinter Hazatérés című darabját Ascher Tamás rendezi.

Forrás: MTI