Június 4-én újra megnyitja kapuját a véradásnak a Csokonai Színház

2020 május 27. szerda, 16:05

A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai most is készülnek meglepetésekkel.

A Csokonai Színház felhívása:

Gemza Péter színházigazgató, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel és Vranyecz Artúr színművészek és a kulisszák mögött dolgozó szakemberek jelentkeztek vért adni a debreceni donorokkal együtt a Csokonai Színházban május 19-én, amikor véradásnak nyitotta meg kapuját a kulturális intézmény. Összesen 23-an adtak vért, és még többen jelentkeztek, hogy segítsenek.

Gemza Péter direktor vért ad / Fotó: Csokonai Színház

Június 4-én újra megnyitja kapuját a véradásnak a színház, a Vöröskereszt ismét készül ajándékkal, sőt, hosszabbított idővel és sorszámokkal szervezi meg az alkalmat. A Csokonai Színház azt tervezi, hogy helyet ad a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Hóeleji véradás-sorozatának. A programot eddig a Hajdú-bihari Napló Székház fogadta be, ám a Dósa nádor tér felújítása alatt nem közelíthető meg az épület.

Legközelebb június 4-én 13 és 18 óra között lesznek főszereplők a donorok a színházban. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai most is készülnek meglepetésekkel. A hosszabbított idő mellett sorszámmal is segítik a véradás gördülékenyen haladását. Szeretettel kérik, hogy aki teheti, jöjjön vért adni, egyúttal kérik a jelentkezők türelmét is, hiszen a COVID-19 járványhelyzet miatt egyszerre maximum 5 fő tartózkodhat a véradótérben, a színház nézőtéri büféjében. Vérre azonban nagyobb szükség van, mint máskor, hiszen hamarosan újraindulnak az operációk az egészségügyben, és a mögöttünk álló hónapokban sok véradás elmaradt a rendkívüli helyzet miatt.