Egy őrült nő naplója – Home office-ban készített kisfilmet a Szegedi Pinceszínház

2020 május 30. szombat, 8:19

A Szegedi Pinceszínház a karantén alatt egy kisfilmet készített az Egy őrült nő naplójából.

A monodrámáról a szereplő, Kancsár Orsolya – a színház igazgatója – így nyilatkozott: “Ezt a monodrámát 2010-ben mutattuk be ősbemutatóként a Mench Alapítvány felkérése a Budapesti Kamarában. Az Alapítvány vezetője, Steven Geiger, aki maga is holokauszt túlélő, egy családi rendezvényen jött oda hozzám, hogy egy Franciaországban élő magyar barátja írt egy könyvet Az őrült nő naplója címmel és szeretné, ha készítenénk belőle egy színdarabot.”

“Nem volt könnyű, de végül is szerelem előadás lett. Sokáig játszottuk, például a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában is, ami akkor még nem volt felújítva, de ez az állapot talán még jót is tett az előadás atmoszférájának. Tehát, karantén alatt olyan dolgokat szerettem volna megosztani a közönséggel, ami csak a Pinceszínházhoz köthető. Ezek voltak azok a dalok, amiket Varga Bálint szerzett, és ez az előadás, amelyet csak a Szegedi Pinceszínház előadásában láthatták. Így készítettünk belőle egy homeoffice kisfilmet. Természetesen azokkal a technikai eszközökkel, kellékekkel, jelmezekkel és Bálint általi vágómunkákkal, amik otthon rendelkezésre állnak.”

Az online premiert május 29-én tartotta a színház. Valamint a próbák is újraindulnak a szegedi teátrumban június 2-ától.

Fotó: ITB Panoráma