Trianon 100 – Rendhagyó összeállítással emlékezik meg a Vörösmarty Színház

2020 június 04. csütörtök, 7:00

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook-oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

Fotó: Vörösmarty Színház

Sárosi István nem mindennapi drámája valójában egy bírósági tárgyalás, ahol vád és védelem vonultatja fel azokat a tanúkat, akik segítségével elkezdődhet egy közös gondolkodás a magyar nemzetet ért egyik legnagyobb sorscsapásról, az első világháborút lezáró békediktátumról.

Fotó: Vörösmarty Színház

Az aláírás után pontosan 100 évvel, 2020. június 4-én Gáspár Sándor (a védelem képviselője) és Seress Zoltán (a vád képviselője) segítségével ráléphetnek arra az útra, amely a sorsfordító történelmi eseményhez vezetett. A történelmi hűség kedvéért a darab az egyperces elcsendesülést követően, 16 óra 31 perckor veszi kezdetét a teátrum Facebook-csatornáján.

Fotó: Vörösmarty Színház

A rendhagyó összeállítást a Fehérvár TV is műsorára tűzi június 4-én 20.30-kor, amely online is nézhető a www.fehervartv.hu/elo_adas oldalon.

Fotó: Vörösmarty Színház

A Szikora János rendezte előadás közreműködői Gáspár Sándor és Seress Zoltán mellett Trokán Péter, Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Kozáry Ferenc, Kádas József és Juhász Illés.