Kartonból készült nézők között tekinthetik meg a kaposvári színház előadásait

2020 június 19. péntek, 12:38

A magyar- és a világirodalom legnagyobb színpadi szerzői és szereplői már elfoglalták helyüket a Csiky Gergely Színház nézőterén. A kartonból készült, ám igencsak jól öltözött nézősereg a koronavírus okozta óvintézkedések miatt került a zsöllyébe – számolt be a sonline.hu.


Az urakon öltöny és nyakkendő, a hölgyeken selyemblúz, vagy csinos blézer. Úgy, ahogy színházba öltözne fel a kaposvári publikum. Így foglaltak helyet a legnagyobb színházi személyiségek is, az eredetileg 263 főt befogadó, szinte vadonatúj zsöllyében. A földszinten hetvennégy hely maradt üresen azoknak, akik jegyet is váltottak a szombati előadásra, amelyből egymás után kettő is lesz a nagyszínpadon, utána visszaviszik a kamaraszínházba – írja a sonline.hu.

“A berlini Ensemble színház fotóját láttuk az interneten, ahol úgy oldották meg a nézőteret, hogy kivettek üléseket. Nálunk ez nem kivitelezhető” – mondta Fülöp Péter igazgató. Ezért azt találták ki, hogy álnézőket ültetnek a sorokba, így biztosítva a kellő távolságot. Úgy vélik, a publikumnak kellemesebb, ha nem egy félig üres zsöllyében foglalnak helyet, és a színészeknek is jobban esik, ha nem félház előtt játszanak.

A sorokban tizenhat drámaíró, és tizennyolc színpadi szereplő ül most váltakozva. A színházi estét eltölthetjük Csehovtól Goldonin át Molnár Ferenccel, vagy éppen Petőfi Sándorral. De a rajongók helyet foglalhatnak Blaha Lujza, Gobbi Hilda, Sinkovits Imre és Tolnay Klári mellett is.

Nyáron még egy bemutató vár a Csiky társulatára, és szeptemberben az elmaradt előadásokat is igyekeznek bepótolni, csaknem negyvenet.

Forrás: sonline.hu