Megkezdődik a nyári színházi programsorozat a zalaegerszegi Kvártélyházban

2020 június 22. hétfő, 9:05

Július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.

A Kvártélyházi Szabadtéri Színház programjait a járványügyi helyzetnek megfelelően folyamatosan módosították, és csak akkor hirdették meg, amikor reális esély volt a színházi estek megrendezésére – fejtette ki Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője.

A programsorozat július 9-én Wolcsánszky Krisztián A mézesmackó és ami mögötte van – 2019/2020 collection című kiállításának megnyitójával kezdődik el. Az első előadás a Lili bárónő című operett lesz, Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában állítják színpadra.

Fotó: Kvártélyház Szabadtéri Színház

Július 22-én Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-ban bemutatott előadását megújítva, új szövegkönyvvel, új szereposztásban mutatják be, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel – ismertette a részleteket Tompa Gábor.

A Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július utolsó napján lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitóünnepségre az ország két legnépszerűbb énekesét hívja meg. A kaszinó gondolata ellentétes a szocialista erkölccsel, ezért megnyitását minden eszközzel szeretnék megakadályozni.

A Pozsgai Zsolt szövegkönyvéből írt darabot Tompa Gábor rendezi, az előadáson Nagy Tibor legnépszerűbb dalai csendülnek majd fel (Táncoló fekete lakcipők, Halványkék szemek, Száguldás, Porsche, szerelem). Az előadások főbb szerepeit Foki Vera, Hertelendy Attila, Szakály Aurél és Kovács Virág játssza. A revü-musicalben a Zalai Táncegyüttes is fellép. Augusztus 17-én a művészeti csoport Por és hamu című folklórműsora zárja a nyári színházi programsorozatot.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház augusztus 3. és 9 között a középiskolásoknak szervez színházi tábort, melynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a színházi munkával, próbafolyamatokkal, a díszlet- és jelmeztervezéssel.

Forrás: MTI