Megkezdi működését a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpad

2020 június 29. hétfő, 9:06

A Velencei-tó környéke hamarosan bekapcsolódik a megye színházi életének vérkeringésébe. A Vörösmarty Emlékháznál épülő Csajághy Laura Színpad a Csongor és Tünde előadásával kezdi meg működését – számolt be a feol.hu.

Fotó: Csajághy Laura Színpad

Kelemen István színművész igazgatja a színpadot, aki őslakosnak számít a környéken. Harmincévnyi színészi karrierjében számtalan nyári produkció szerepelt, melyeket, mint mondja, mindig izgalmas kihívásként élt meg. Most azonban nem színészként, hanem igazgatóként kell megteremtenie a feltételeket ahhoz, hogy jól működő, színészeknek, közönségnek egyaránt minőségi kulturális közösségi teret adhasson át.

A direktor elmondta, a még most is épülő színpad közel 300 néző befogadására képes, fedett és 21. századi technika segíti az előadások megtartását.

A térség hiánypótló színházi közösségi tere lesz a Vörösmarty feleségéről elnevezett színpad, melyen a tervek szerint sokféle előadást játszanak majd: lesz koncert, opera, operett, táncszínház, vígjáték és gyermekelőadás egyaránt. Július 4-én lesz az első előadás, a Csongor és Tündét az Együtt Company adja elő.

Forrás: feol.hu