Ádám almái – Bemutatót tartottak a Weöres Sándor Színházban

2020 június 30. kedd, 7:03

Június 26-án mutatta be a szombathelyi színház az Ádám almái című színdarabot a Márkus Emília teremben Czukor Balázs rendezésében.

Fotó: Mészáros Zsolt

Az Ádám almái című színdarab Anders Thomas Jensen dán-német koprodukcióban készült filmje alapján íródott. A szórakoztató vígjáték, amely mindenkor aktuális kérdéseket vet fel – a hit és a kegyelem kérdését -, egy határtalanul jó és egy végtelenül gonosz ember összecsapásáról szól.

Fotó: Mészáros Zsolt

Ádám le akarja rombolni Ivan hitét, és bár ez átmenetileg sikerül is neki, Ivan személyiségéből olyan földöntúli tisztaság és jóság árad, amelynek hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Még Ádám sem…. A darab a Radnóti Színházban nagy sikerrel mutatkozott be, most a Weöres Sándor Színház tűzi műsorra.

Fotó: Mészáros Zsolt

A vígjáték próbafolyamata márciusban az olvasópróbával épphogy elkezdődött, azonban a világjárvány miatt néhány nap múlva leállt. Április 28-tól online folytatódott a próbafolyamat, majd az enyhítések után a színházban zajlott.

Fotó: Mészáros Zsolt

Szereplők: Horváth Ákos, Antal D. Csaba, Endrődy Krisztián, Dunai Júlia, Szabó Tibor, Kelemen Zoltán, Avass Attila, Róbert Gábor.

Fotó: Mészáros Zsolt

Kovács Krisztina fordítása alapján átdolgozta: Czukor Balázs. Díszlettervező: Horesnyi Balázs. Jelmeztervező: Surányi Nóra. Zeneszerző: Horváth Dániel. Kellékes: Takács Viktória. Súgó: Zsohár Amália. Ügyelő: Pados Bernát. Rendezőasszisztens: Ostyola Zsuzsanna. Rendező: Czukor Balázs.